Thursday, November 16, 2006

Instellingskeuken!

of het wel of niet op school is:

Kookketel
niet op school
Steamer
niet op school
Kantelbare braadslede
wel op school
Friteuse
wel op school
magnetron
wel op school
grill
wel op school
heteluchtoven
wel op school
snijmachine
nier op school
sealapperaat
niet op school
keukenmachine
niet op school
Bain-mariewagen
wel op school
lowerators
ja op school
voedselstransportwagen
nee op school
vaatwasmachine
nee op school


Kookketel:
Deze gebruik je voor het koken(stomen)


Steamer:
Is een steamer gaat het koopproces volledig automatische.
Het enige wat je hoeft te doen is hem te vullen.
De gerechten worden op de tafel gezet en in de steamer gestoven.










Kantelbare braadslede:
Een friteuse bestaat uit een roestvrije stalen bak waarin elektrische verwarmingselementen zitten.
Een thermostaat zorgt ervoor dat het vet niet te heet kan worden.
De gerechten worden in een mand met olie gehangen.
Onder in de bak zit een zeef.
Na het frituren kan de olie of vet gefilterd worden en afgestapt worden via een aftappunt.
Door het filteren ka
n het vet of olie langer gebruikt worden.












Magnetron:
In een magnetron worden producten van binnenuit verwarmt door middel van microgolven.
Bij een magnetron kan je het vermogen en tijd instellen.









Grill:
Bij het grillen word het voedsel gaar door de hitte van een gloeiende stalen spiraal.
Grillen noemen we ook wel roesten.
Heteluchtoven:
Met een heteluchtoven kun je meerdere dingen tegelijk klaar maken.

Snijmachine:
Een snijmachine is een machine met een elektrische rondraaiend mes.
Vlees of een ander product dat op de snijtafel licht gaat elke keer langs het mes.










Sealapparaat:
Met een sealapparaat kun je producten in een persoonsportie verpakken.
Het is hygiënische en he
t word beter bewaart.








Keukenmachine:
Een keukenmachine kun je gebruiken voor het mengen van deeg of beslag.
Met bepaalde hulpstukken kun je het apparaat ook gebruiken om dingen te zeven, snijden, malen en persen.








Bain-mariewagen:
Een bain-mariewagen is een uitschepwagen met elecktriche verwarmde bakken.
In de bakken zit een laagje water om de warmte goed te kunnen verspreiden.
Hierin hangen de uitschepbakken.
Onder aan de bakken zitten aftapkranen voor het water .

Lowerators:
Lowerators zijn karren voor borden en andere stapel servies.
In de kar zit een soort veer waardoor de stapels servies naar boven worden gedrukt als er een bord af word gehaald.
De werkhoogte blijft dus gelijk.
Lowerators zijn er met en zonder warmhoudsysteem.

Voedseltransportwagen:
In deze wagen worden warmen maaltijden naar de cliënt gebracht.
Het zijn meestal gesloten en goed geïsoleerde wagen met een verwarmingselement der in.
Hierdoor word de maaltijd op temperatuur gehouden.








Vaatwasmachine:
Er zijn 2 soorten vaatwasmachines: 1 stationaire vaatwasmachine.
Hierin blijft de korf met de vaat tijdens het wasproces op zijn plaats.
2: vaatwasmachines met een automatische transport.
Deze machines hebben een lopendebandsysteem.
De band heeft oppen staande pennen waartussen de borden kunnen staan.
Op de pennen passen ook pennen waarin het bestek kan.


No comments: